انواع کباب پز
مانند تجهیزات فست فود و سوخاری که در انواع مختلف با امکانات و قابلیت های متفاوت تولید شده اند، کباب پز نیز دارای انواع مختلف می باشد که به شرح زیر است:
کباب پز خانگی
کباب پز صنعتی
کباب پز گازی
از مهم ترین دلایل پرکاربرد بودن تجهیزات سوخاری و رستوران گازی از جمله: کباب پز گازی، می توان به استفاده آسان از این محصول اشاره نمود. همچنین انرژی مصرفی این محصول، گاز است که در کشور ما دارای هزینه کمتری می باشد. برای راه اندازی این دستگاه، می توان از یک کپسول گاز استفاده نمود و دارای انواع مختلف در طراحی های آجری، سنگی و.. می باشد.این محصول که به کباب پز آپارتمانی بدون دود نیز معروف است، اگر از نوع صنعتی باشد دارای کاربردهای بسیاری در آشپزخانه های صنعتی و رستوران ها می باشد و یکی از محبوب ترین مدل ها در بازار شناخته شده است؛ چرا که به کمک انواع کباب پز گازی می توان در سریع ترین زمان، با کیفیت ترین کباب را تهیه نمود و به مشتریان ارائه داد. بنابراین علاوه بر مهارت و تخصص آشپز، استفاده از تجهیزات صنعتی پیشرفته مثل: ماشین ظرفشویی صنعتی و لوازم پخت و پز مدرن می تواند تاثیر به سزایی در افزایش سرعت ثبت سفارش و در نهایت رضایت مشتریان داشته باشد.
مزیت های استفاده از کباب پز گازی عبارتند از:
جلوگیری از اتلاف وقت
پخت سریع و آسان کباب
استفاده راحت از محصول
تولید بوی کمتر در مقایسه با کباب پز های زغالی
قابلیت پخت یکنواخت
جا به جایی آسان
کباب پز برقی
تنها تفاوت این مدل کباب پز را می توان در نوع سوخت آن دانست که به جای گاز، از برق استفاده می گردد. از مهم ترین معایب این مدل نسبت به نوع گازی می توان به عدم امکان جا به جایی اشاره نمود؛ چرا که دستگاه باید به برق وصل باشد. انواع کباب پز برقی در ابعاد کوچک تا بزرگ تر برای حداکثر تا 12 نفر طراحی و به بازار عرضه شده است.
بهترین کباب پز برقی به دلیل داشتن المنت، مواد غذایی مختلف را به طور یکنواخت می پزد و در صورت بیش از حد داغ شدن دستگاه نیز آلارم هشدار به صدا در می آید. همچنین برای خرید بهترین کباب پز برقی، توجه داشته باشید که قابلیت تنظیم دما و ایجاد هشدار در صورت تولید دود زیاد را داشته باشد و بدنه آن از فولاد ضدزنگ باشد.
مزیت های استفاده از کباب پز برقی عبارتند از:
استفاده آسان
عدم تولید بو و دود
امکان پخت بدون روغن
امکان تنظیم دقیق حرارت
کباب پز تابشی
از جدیدترین مدل های کباب پز می توان به نوع تابشی اشاره نمود که امروزه در اغلب رستوران ها، هتل ها و… در کنار فر پیتزا ریلی و سایر تجهیزات مورد استفاده قرار می گیرد. به این ترتیب می توان کباب ها را به طور کاملا یکدست و یکنواخت به طور حرفه ای آماده نمود.
مهم ترین مزیت های کباب پز تابشی عبارتند از:
پخت سریع و یکدست
میزان مصرف کم انرژی
پخت سالم کباب
امکان نظافت آسان
کباب پز زغالی
کباب پز زغالی نیز از جمله مهم ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی و خانگی است که طعم نوستالژی کباب را برای افراد تداعی می کند. این نوع کباب پز اغلب دارای مدل های متحرک و ثابت بوده که نوع ثابت آن قابلیت جا به جایی ندارد.
مهم ترین مزیت های استفاده از کباب پز زغالی عبارتند از:
طعم خاص و منحصر به فرد کباب
قابلیت جا به جایی آسان
پخت با کیفیت تر گوشت